Waarom Yv’s cup of tea niets met thee te maken heeft.

Af en toe krijg ik de vraag waarom ik voor mijn coachpraktijk de naam Yv’s cup of tea, voor coaching, creatieve workshops én lekkernijen heb gekozen. De associatie die mensen vaak hebben, is dat ik een theehuis run. En ik kan me dat ook zomaar voorstellen. 

Maar niets is minder waar. Ik heb geen theehuis, al zou ik dat best leuk vinden. Ik ben toch echt gecertificeerd Master- én Talentenpaspoortcoach. En dat doe ik niet onverdienstelijk, als ik mijn coachees mag geloven. Met deze skills heb ik al diverse mensen geholpen hun kompas weer in de goede richting te laten wijzen. Maar waarom dan toch die naam? Simpelweg omdat ik erin geloof. 

Ken je de Engelse uitdrukking ‘It’s my cup of tea!’? 

Vrij vertaald betekent het ‘Dit is echt mijn ding’! Ik word er blij van. Iets maakt de passie in mij los. En dat is ook wat er gebeurt als ik jou coach naar een hoger niveau, jou inzicht geef in je talenten of jou begeleid in een leuke workshop waarbij verbinding tussen mensen én lekkernijen centraal staan. Wanneer het niet ‘my cup of tea’ zou zijn, zou ik jou niet kunnen coachen of jouw mooie creativiteit niet naar boven kunnen halen.

Vandaar Yv’s cup of tea. Want onthoud, wat ik ook doe, it’s always my cup of tea! Wat is die van jou?