My cup of tea

Het ontstaan
Yv’s cup of tea is ontstaan toen ik nog werkte bij een grote bank in Rotterdam. Ik was in Schotland met mijn broer en in een hele leuke English Tearoom ging mijn hart sneller kloppen van alle vrolijke kleuren en lekkernijen. 

De toekomst
Ik had altijd al het idee en gevoel dat ik ooit in de toekomst ‘iets’ voor mijzelf zou gaan beginnen. Ik vond zo veel dingen leuk dat ik geen idee had wat het zou worden. Iets met taarten en cakes leek me geweldig. Een leuke kleine tearoom met zelfgebakken lekkernijen waar tegelijkertijd allerlei leuke dingen te koop waren en lokale kunstenaars hun kunstwerken konden verkopen. Maar ook bij de gedachte aan workshops geven maakte mijn creatieve kant een sprongetje. Als het maar ‘iets’ met mensen zou worden. ‘Iets’ waar ik mensen blij mee zou kunnen maken, waar ik hen rust kon laten ervaren en hen kon laten genieten. Maar wat het belangrijkste is: mensen moeten zich op hun gemak bij mij voelen! Ineens schoot er een kreet door mijn brein. 

Een eureka voor de naam van mijn bedrijf
Yv’s cup of tea! Hé, dat klinkt lekker! Want, bedacht ik mij. Wat ik ook zou gaan doen in het leven in relatie tot mensen, creativiteit of lekkernijen, het zou altijd ‘my cup of tea’ zijn.  

Mijn coachopleiding
Omdat mijn toekomst bij de bank als office manager door diverse reorganisaties op losse schroeven stond, ben ik me gaan verdiepen in wat mij zou helpen om mijn toekomst vorm te geven. Op een dag verscheen er op mijn scherm een oproep: ‘zit er een coach in jou?’ Ik dacht, ja, volgens mij wel! Dit moment heeft er toe geleid dat ik een twee-jarige opleiding heb gevolgd bij Het Europees Instituut in Driebergen met een diploma Mastercoach op post-HBO niveau als resultaat. Daarna heb ik eveneens bij het Europees Instituut mijn certificering voor e-coach gehaald. Dit alles is een enorme verrijking voor mij geweest. Om een goede coach te kunnen zijn, was zelfreflectie noodzakelijk. Nadenken over wie ik ben en wie of wat ik wilde zijn. 

De tijd van afscheid en nieuw begin
Op 1 december 2016 eindigde voor mij een tijdperk als office manager en van 31 jaar bij De bank. Ik was niet meer in loondienst en moest nu concrete plannen maken om het roer om te gooien. In diezelfde periode overleden mijn ouders heel kort na elkaar. Dit waren drie grote verliezen in een tijdsbestek van twee maanden. Daarom besloot ik eerst eens de tijd te nemen. De tijd om al deze grote verliezen en veranderingen een plek te geven. Eerst mijzelf rust te gunnen in plaats van hals over kop in het diepe te springen. Ruimte te maken in mijn hoofd. Tijd te maken voor de dingen die ik écht leuk vind om te doen. Schilderen, bakken, etagères te maken, creatief zijn en bedenken wat voor coach ik wil zijn. Na, zoals ik het noem, een sabbatical van ruim twee jaar, was ik klaar om mijn nieuwe avontuur aan te gaan en met trots stel ik aan u voor:

Yv’s cup of tea voor persoonlijke coaching voor diegene die het even nodig heeft, creatieve workshops en lekkernijen. 

Want wat ik ook doe in het leven: ‘it’s always my cup of tea’!