Talentenpaspoort

There is a difference between skill and talent. Master the skill to let the talent out.

Wat is talent?
Talenten zijn jouw persoonlijke eigenschappen die je bij je geboorte hebt meegekregen of die je op heel jonge leeftijd onbewust hebt ontwikkeld. Ze zijn heel stabiel en op volwassen leeftijd niet bewust te veranderen. Ze maken jou anders dan anderen én ze zijn je potentieel. Je potentieel benutten kan alleen in combinatie met

Je hart 💖 = Passie = Je emotionele talent

Je hoofd 🗣️ = Denkstijl = Je rationele talent

Je handen 👐 = Fysiek = Fysiek talent

Voordat je kunt oogsten, zul je eerst jezelf de juiste kennis en vaardigheden moeten aanleren om ervoor te zorgen dat jouw talenten opbloeien. Want een ding is zeker: wanneer je investeert in je talenten, zul je niet alleen de best mogelijke prestaties leveren, je gaat er ook lol in krijgen. 

Wat is het talentenpaspoort?
Het is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je talenten te ontdekken.* De meeste online vragenlijsten meten je competenties en laten zien hoe goed je iets kunt en waar je op dat moment staat. De uitkomst kan per keer dat je een test maakt verschillen. Jouw Talentenpaspoort zegt je niet waar je nu staat, maar wél waar je potentieel ligt. Het laat je zien waar je energie van krijgt, plezier in hebt maar ook waar je energie aan verliest. 

Hoe werkt het?
Je vult een online vragenlijst in en aan de hand van je antwoorden vergelijken we je met alle andere professionals in de database. Jouw Talentenpaspoort toont je twee figuurlijke ‘foto’s’ van jezelf: een van je passies en een van je aanleg. Zo ontdek je jouw passies en hoe je het makkelijkst werkt.

Deze twee ‘foto’s’ bespreek je samen met mij in een twee uur durend coachgesprek. Ik ben opgeleid om samen met jou een juiste interpretatie te maken en de verbanden te leggen tussen je verschillende drijfveren. 

Zingeving
Over het algemeen willen we allemaal de beste versie van onszelf zijn en dat kost energie. Jouw echte talenten zijn jouw natuurlijke kenmerken en het Talentenpaspoort geeft je een helder inzicht. Als je werkt en leeft in lijn met je talenten, helpen ze je om het beste uit jezelf te halen waardoor je uiteindelijk gelukkiger wordt en gerichter kunt zoeken naar die zaken die het beste aansluiten op waar jij goed in bent. 

Studiekeuze
Door te kiezen voor een studie ontwikkel je voornamelijk je competentie (kennis en vaardigheden) in een bepaald vakgebied. Wanneer je competent bent (lees: ‘goed bent’) dan is een werkgever bereid jou daar een salaris voor te betalen. Alleen wanneer je gebruikmaakt van je werkelijke talenten, zul je merken dat dit jou naast voldoening, ook energie geeft en je makkelijk afgaat.

Bij het maken van een studiekeuze hechten jongeren (en hun ouders) wellicht te veel aandacht aan de marktwaarde van het diploma, terwijl je je eigenlijk moet afvragen of er wel een goede match is tussen de competenties die je met deze studie gaat verwerven en je daadwerkelijke talenten. Eén ding is zeker. Wanneer je een keuze maakt die in lijn ligt met jouw drijfveren, dan zul je het beste uit jezelf halen. Er zijn talloze voorbeelden van jongeren die met minder intellectuele vermogens meer resultaat behalen, doordat ze een passende studiekeuze hebben gemaakt.

Team Talenten Dag
De team-talenten-dag is een leuke, boeiende en zinvolle teambuilding activiteit.
Het is een ééndaagse workshop om medewerkers in teamverband kennis te laten maken met hun persoonlijke talenten en hun teamtalenten. Er wordt gereflecteerd over de individuele sterktes en zwaktes en hoe dit een invloed heeft op de onderlinge relaties in het team.
Als afsluiter wordt er gekeken naar de sterktes en zwaktes van het team in relatie tot de opdracht die het team vervult. Hoe ga je daar als team mee om? 

De investering in deze dag is afhankelijk van verschillende factoren. Neem vrijblijvend contact met mij op voor een persoonlijke offerte.

Jouw investering in een persoonlijk Talentenpaspoort
Wil je weten wat jouw investering in je toekomst kost? Klik dan hier.

Wil jij jezelf ontwikkelen door plezier te hebben in wat je doet? Klik dan op de chat knop en vraag een vrijblijvend gesprek met mij aan.

Werkelijk talent
=
PASSIE + AANLEG
=
ENERGIE + GEMAK