Groeit jouw talent tijdens de week van de groene tuin?

Vandaag begint de week van de groene tuin. Wel eens van gehoord? Ik niet!

Neemt niet weg dat het een mooi onderwerp is voor een post. Want als ik er echt mijn best op doe dan zijn er in het dagelijks leven zoveel linkjes te maken naar wat ik doe. 

In mijn coachpraktijk werk ik met mensen die willen groeien. Groeien in wat ze doen, groeien in hoe ze in het leven staan of groeien door de talenten die ze van nature in zich hebben te leren herkennen en te benutten. 

Onze tuin is nu nog een kale vlakte. Door eerdere foute beslissingen en zomaar wat gedaan te hebben, was deze uitgegroeid tot een woestenij van woekerende planten, onkruid en vooral veel groen. En alleen maar groen in een tuin van iemand die gek is op kleur en bloemen werkt niet bevorderlijk voor het plezier dat deze zou moeten brengen. Dus de schop ging erin. Of liever gezegd, de graver ging erin. En nu ligt de kale bruine vlakte klaar om gevuld te worden. 

Soms denk ik wel eens, de mensen zullen wel denken. Nu is het helemaal leeggehaald en dan leggen ze die tegels zo schots en scheef. Wat moet dat worden? 

Dat zal ik je vertellen. Uit mijn talentenpaspoort kwam naar voren dat ik een flexibele denkstijl heb. En dat klopt helemaal. Flexibele denkers hebben een voorkeur voor improviseren, zijn creatief en passen zich makkelijk aan aan de situatie. In mijn geval betekent dat dat ik in grote lijnen een idee heb hoe ik wil dat het wordt en dan maar begin. Gaandeweg het proces komt er steeds iets bij, gaat er weer iets af wat ik toch niet zo leuk vind en uiteindelijk heb ik de tuin van mijn dromen. Plannen en veel structuur aanbrengen is niet helemaal mijn ding en dat zou in een project als dit best eens handig kunnen zijn. Maar ja, uiteindelijk wordt het wel mijn tuin, waar ik me goed bij voel. Die door mij gekoesterd zal worden en gaandeweg het proces van groei bijgestuurd zal worden, net zolang tot alles wat ik gepland heb, tot volle bloei komt. 

Wil je ook zo’n mooie bloeiende tuin zijn omdat je hebt durven investeren in jezelf?

Laat me je helpen en neem vrijblijvend contact met me op om te horen wat ik hierin voor je kan betekenen.