Laat je taLENTEn groeien en bloeien!

De lente is begonnen! De natuur bloeit op. Jij ook? Het woord ‘Talenten’ heeft de lente eigenlijk altijd in zich. Tijd dus om jouw taLENTEn te laten groeien en bloeien.

In mijn coachpraktijk heb ik regelmatig te maken met mensen die het gevoel hebben stil te staan. Zij willen groeien en bloeien in hun persoonlijkheid of in hun werk. Af en toe is het dan prettig dat iemand je daarbij coacht en een stukje met je meeloopt en samen met jou onderzoekt wat jij nodig hebt om die prachtige voorjaarsbloem in jou te laten groeien en bloeien. Het Talentenpaspoort is een uniek en wetenschappelijk onderbouwd geweldig instrument om jou op weg te helpen en jouw werkelijke talenten te ontdekken.

De meeste online vragenlijsten meten je competenties, niet je talenten. Competenties geven aan hoe goed je iets kunt en geven je een momentopname van waar jij nu staat.’

Jouw persoonlijke Talentenpaspoort zegt niet waar je nu staat, maar wel waar je potentieel ligt. De bouwstenen van je potentieel zijn je drijfveren, je passies en je denkstijlen. Samen vormen die je talenten.

Als je terugkijkt op het afgelopen jaar, dan heeft dat nogal wat van ons gevraagd: veel thuiswerken, eigen verantwoordelijkheid nemen en omgaan en invulling geven aan het nieuwe normaal. Indirect betekende dit ook dat alles wat altijd zo vanzelfsprekend was, dat nu ineens niet meer is. Maar hoe ga jij hier nou mee om? Welke talenten komen juist nu enorm goed tot zijn recht of welke zitten je juist in de weg? Hoe zet jij je drijfveren op de juiste manier in om bijvoorbeeld een crisis als het afgelopen jaar door te komen?

Niet alleen een crisis vraagt aanpassing. Ook het bedrijfsleven is voornemens in de toekomst meer te kijken naar de persoon achter die mooie opsomming van ervaringen op een CV. Werkgevers kijken naar hoe de werkelijke talenten van mensen van waarde kunnen zijn voor hun bedrijf. Hoe gaaf is het als jij jouw werkelijke talenten en de bijbehorende valkuilen in een sollicitatiegesprek vol overtuiging kunt vertellen.

Niemand weet wat ons nog te wachten staat. Misschien ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je je persoonlijk ontwikkelen. Misschien ben je je baan kwijtgeraakt en is de toekomst ineens niet meer zo zeker als een paar weken geleden. Of loop je al lang met het idee om iets voor jezelf te beginnen maar durf je net die laatste stap niet te zetten? De inzichten die je krijgt vanuit het Talentenpaspoort kunnen je helpen voorbereid te zijn of ervoor te zorgen dat je dat laatste stapje wél durft te nemen. Zoals een van mijn coachees laatst zei: ‘Jouw coaching heeft mij inzicht gegeven in wat ik zoek in mijn carrière en heeft mij een enorme zet in de goede richting gegeven.

Dus zet die eerste stap en gun jezelf dat paspoort.