De overeenkomst tussen het maken van je bedrijfspagina op LinkedIn en coaching.

Coaching is mensen aan het denken zetten in de hoop dat ze bereid zijn de uitdaging met zichzelf aan te gaan. Uitdagingen kunnen kleine dingen zijn. Voor mij is dat vandaag het updaten van mijn LinkedIn door het aanmaken van een bedrijfspagina. Peanuts zal je zeggen maar er komen toch een paar vaardigheden bij kijken die ik ook in een coachtraject herken. 

Ik ben niet zo heel handig in het inrichten van mijn social media en het ligt ook niet altijd in mijn comfortzone. Ik vind het erg leuk om uit te zoeken hoe het werkt maar als ik een aantal keer zonder resultaat iets heb aangepast, raak ik geïrriteerd en ben ik geneigd het in een hoek te gooien om het een volgende keer weer op te pakken.  Maar ja, ik wil ook resultaat zien. 

Conflict! 

Met mijzelf. Geef ik nu zomaar op en kies ik de weg van de minste weerstand of laat ik me niet uit het veld slaan en ga ik toch door? Uitdaging dus! De overeenkomsten met een coachtraject werden me al snel duidelijk. Want waar sta ik nu en waar wil ik naar toe? Simpel. Ik heb nog geen bedrijfssite op LinkedIn en die wil ik wel hebben! 

Wat heb ik ervoor nodig? Ik moet uit mijn comfortzone stappen en het gevecht met dit soms irritante maar ook zo nuttige systeem aangaan. 

Denkwerk: hoe werkt het, wat gebeurt er als ik ergens op klik, wat is het gevolg hiervan op de layout van de pagina en daarmee op het uiteindelijke resultaat?

Vervolgens komt er een stukje zelfreflectie om de hoek kijken. Want wat ga ik van mijzelf laten zien. Hoe omschrijf ik mijn bedrijf op de manier die het beste bij mij past? En is dat allemaal gelukt, dan is het tijd voor de evaluatie. Ben ik tevreden met het resultaat of moet er nog aandacht aan specifieke zaken worden besteed? 

Wil ik dit in een keer goed hebben? Ja, zeker! Valkuil! J

Want waarom moet het toch altijd gelijk helemaal perfect zijn? Ik ben tenslotte ook maar een mens. Daarom heb ik besloten deze pagina toch gewoon online te zetten en al mijn contacten uit te nodigen hem te delen en te liken. Want, bijschaven en optimaliseren kan ik ieder moment doen omdat het een levend document is. Net zoals zelfontwikkeling ook een soort levend document is in de vorm van een continuerend proces. Een proces van uitdaging, conflict, denkwerk, zelfreflectie, valkuilen en evaluatie. 

Ik sta open voor tips, suggesties, verbeterpunten om mijn pagina meer op te laten vallen en ik maak graag gebruik van je hulp. 

©Yv’s cup of tea – Yvonne van Hilten. Januari 2020